Pantofi drumetie barbati. Incaltaminte trekking impermeabila

Pantofii de drumeție confortabili și de înaltă calitate sunt deosebit de importanți pentru pasionații de drumeții. Există diferite ghete de drumeție pentru diferite nevoi, în funcție de zona de aplicare, temperatură, altitudine și durata turului de drumeții.

Am comparat tipurile de ghete de drumeție și am enumerat avantajele și dezavantajele fiecăreia. De asemenea, v-am răspuns la orice întrebări despre cizme de drumeție pentru bărbați. Decizia de cumpărare vă va fi ușoară pe baza informațiilor noastre.

Alegerea pantofului de drumeție potrivit este importantă pentru a fi pregătit pentru orice vreme și situație. Pantofii de drumeție sunt împărțiți în clase de la A la D, de la pantofi simpli casual la pantofi de expediție.

Puteți găsi pantofii de drumeție perfecti pe baza mai multor criterii, cum ar fi zona de aplicare, dimensiunea pantofilor, materialul, greutatea, respirabilitatea și comportamentul la apă.

Pantofii de drumeții pentru bărbați ai lui Jack Wolfskin sunt potriviți pentru fiecare tur. Acestia oferă o priză sigură și o amortizare plăcută. Cizmele de drumeție sunt impermeabile și deosebit de respirabile. Materialul superior este din piele de căprioară, materialul interior este sintetic, iar talpa este din cauciuc.

Pantofii de drumeție pentru bărbați Jack Wolfskin sunt oferiți la un preț mediu. Acest model este popular printre cumpărători, care apreciază calitatea bună la un preț rezonabil.

Înainte de a cumpăra cizme de drumeție, ar trebui să te gândești bine la ce vrei să le folosești. Domeniul de aplicare este cel mai important criteriu de achiziție, acesta decide ce categorie de ghete de drumeție este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

Gândiți-vă exact unde, cât timp (excursii de drumeții de o zi sau mai multe zile) și când (la temperaturi ridicate / scăzute) doriți să utilizați acest pantof în aer liber.

Determinarea domeniului de aplicare, în combinație cu celelalte criterii de achiziție, vă ajută să luați decizia finală și vă asigură că faceți alegerea corectă.

Găsirea mărimii potrivite a pantofilor este importantă de fiecare dată când cumpărați pantofi. Când vine vorba de cizme de drumeție, dimensiunea este și mai importantă, deoarece altfel pot rezulta degetele de la picioare albastre și vezicule dureroase.

Pantofii pentru bărbați sunt oferiți de la mărimea 39 EU și uneori chiar se extind până la mărimea 50 EU.
Cu toate acestea, dimensiunile pantofilor pot varia de la producător la producător. Vă recomandăm să luati întotdeauna o dimensiune mai mare pentru cizmele de drumeție.

Pantofii de exterior prea mici vă pot strica distracția de drumeții și vă pot provoca degetelor de la picioare vezicule dureroase. Rețineți că piciorul dvs. poate deveni mai gros în timpul turului dvs. de drumeții. În plus, șosetele pentru drumeții au nevoie și de o anumită cantitate de spațiu în pantof.

Practic, fiecare pantof de drumeție are o potrivire fermă pentru picior, dar și suficient spațiu pentru degetele de la picioare.

Atunci când decideți culoarea cizmelor de drumeție, gustul dvs. personal este mai relevant. Mulți producători oferă numeroase variante de culoare.

Rețineți că murdăria nu este atât de vizibilă pe cizmele de drumeție în culori naturale. Când faceți drumeții, sunteți foarte aproape de natură, motiv pentru care mulți excursioniști își adaptează culorile la natură. În principal, sunt oferite cizme de drumeție în culori naturale precum verde, maro, bej, albastru etc.

Desigur, puteți opta și pentru pantofi de drumeție în culori vii sau culori neon, de exemplu, dacă nu sunteți un mare fan al culorilor naturale.

Cea mai bună metodă de fixare pentru cizmele de drumeție este cu șireturi. Acestea vă permit să vă împărțiți piciorul în mai multe zone și să le legați diferit.

Când faceți drumeții, trebuie să reglați întotdeauna forța șireturilor, în funcție de urcarea sau de coborâre. Acesta este singurul mod în care puteți fi siguri că piciorul dvs. stă corect în pantof și că sunt evitate vezicule sau alte dureri.

Materialele diferă în funcție de modelul de pantofi. Ar trebui să aruncați o privire mai atentă la partea superioară, la materialul interior și la talpă înainte de a vă decide asupra unui model.

Piele Verlour și piele nubuck sunt adesea folosite. Sunt robuste, hidrofuge, dar și respirabile în același timp. Uneori există un strat de cauciuc sub piele, astfel încât se obține o protecție și mai bună.

Cizmele de drumeție sintetice sunt relativ ușoare și se adaptează la picior mai repede decât pielea. Sinteticele se usucă mai repede decât pielea. Cu toate acestea, acest material este potrivit numai pentru drumeții nu prea solicitante.

O membrană Gore-Tex este deosebit de potrivită ca material interior. Această membrană este foarte subțire, cântărește puțin, se usucă rapid și creează un climat optim pentru picioare. Acest material absoarbe transpirația de pe picior și o transmite mai departe, deci există un miros redus.

O membrană Gore-Tex este deosebit de potrivită ca material interior. Această membrană este foarte subțire, cântărește puțin, se usucă rapid și creează un climat optim pentru picioare. Acest material absoarbe transpirația de pe picior și o transmite mai departe, deci există un miros redus.

Dimensiunile pantofilor de drumeție depind de înălțimea tocului, forma tocului, înălțime și lățimea pantofului. Înălțimea călcâiului pantofilor de drumeție este cuprinsă între 1 și 4 cm. Forma călcâiului poate fi fie plană, fie puțin abruptă.

Un ax înalt nu trebuie neapărat să fie prezent pentru tururi simple de drumeții. Pentru excursii mai solicitante, vă recomandăm încălțăminte ușoară de drumeție cu ax înalt. Acordați atenție și lățimii axului cizmelor de drumeție.

Lățimea pantofului, pe lângă importanța deja menționată a mărimii pantofilor, este deosebit de importantă pentru picioarele late. Rețineți că picioarele pot fi adesea umflate în timpul mersului pe jos.

În general, producătorii încearcă să producă cât mai ușor posibil, pentru a menține stresul pe picioare cât mai mic posibil.

Pantofii de drumeție respirabili sunt foarte importanți pentru fiecare tur. Membrana Gore-Tex este potrivită pentru aceasta. Materialul superior al pantofilor trebuie să fie, de asemenea, respirabil.

După tur, ar trebui să ventilați, să uscați și să vă îngrijiți în mod corespunzător pantofii de exterior. Aceasta este singura modalitate prin care cizmele dvs. de drumeție își păstrează proprietățile.

Pantofii pentru drumeții pot fi fie hidrofugi, fie impermeabili. Pantofii hidrofugi pot rezista mult timp la apă. Prin urmare, precipitațiile nu ar trebui să fie o problemă.

Impermeabil înseamnă că pantoful de drumeție nu va lăsa apa să treacă în niciun caz. Pantofii de drumeție cu membrană Gore-Tex sunt impermeabili. Pantofii de drumeție din piele nu sunt nici hidrofugi, nici impermeabili.

Încălțămintea de drumeție este disponibilă în mai multe tipuri, de la încălțăminte simpla la încălțăminte de expediție și orice altceva. Pentru a vă face această selecție mai ușoară, vă prezentăm fiecare tip de ghete de drumeție și avantajele și dezavantajele asociate.

În această clasă A există în principal pantofi casual și pantofi de zi cu zi. Aceste tipuri de ghete de drumeție sunt foarte confortabile și perfecte pentru călătorii. Dacă îți place să mergi des, atunci această categorie este perfectă pentru tine.

Au o talpă flexibilă care oferă puțină amortizare. Ele sunt ușoare în greutate și, prin urmare, pot fi purtate toată ziua fără probleme.

Dacă vă place să călătoriți în lanțul muntos jos sau la poalele Alpilor, atunci pantoful A / B este potrivit pentru dvs. Pantoful A / B este un pantof ușor pentru drumeții sau trekking. Este potrivit pentru cărări pavate cu câteva denivelări. Acestea oferă confort și un comportament bun la rulare, sunt pantofi robusti cu un ax mai înalt. Talpa este mai groasă și mai rigidă în comparație cu clasa precedentă A.

Pantofii de drumeție din această clasă sunt foarte potriviți pentru drumeții mai solicitante și sunt cunoscuți drept pantofi de trekking clasici. Acestea permit drumeții pe tot felul de trasee montane.

Pantofii de drumeție de clasa B sunt bine potriviți pentru drumeții lungi, de mai multe zile și oferă o prindere sigură datorită axului înalt și a tălpii rigide. Acest pantof de exterior are, de asemenea, o amortizare bună.

Acest pantof este perfect pentru tot felul de trasee montane, dar și pentru excursii alpine pe trasee bine dezvoltate. Acest pantof în aer liber nu mai este potrivit pentru drumeții pe timp foarte rece și la altitudini foarte mari.

Încălțămintea de drumeție din această categorie poate fi deja descrisă ca ghete de trekking grele. Indiferent de ruta pe care o alegeți, acest pantof vă va susține perfect.

Acest pantof de drumeție se caracterizează prin șireturi înalte. Cu ochiuri metalice suplimentare pe ax, vă puteți sprijini în mod specific piciorul. Talpa sa este de asemenea rigidă și are un profil profund.

Un astfel de pantof de drumeție poate dura până la 15 ani, dar talpa este prima care se rupe. Cu multe modele, totuși, puteți schimba cu ușurință talpa. Unele dintre ghetele de drumeție din această clasă sunt potriviti ca pantofi de mers cu crampoane.

Dezavantajele acestei categorii sunt comportamentul slab la rulare și rigiditatea crescândă a cizmelor de drumeție. Acest pantof nu mai este recomandat pentru drumeții simple, deoarece nu este prea confortabil.

Dacă doriți să faceți excursii în munții înalți, pe ghețari sau în cele mai dificile excursii de drumeții, atunci clasa C este pentru dvs.

Aceste cizme de drumeție sunt, de asemenea, parțial rezistente. Tururile de mai multe zile în timpul iernii sau la altitudini mari nu reprezintă o provocare pentru acest pantof.

Puteți pune crampoane pe majoritatea cizmelor din această clasă fără probleme. Un alt avantaj este talpa foarte dură și rigidă care te poartă pe un teren foarte accidentat. Pantoful este fabricat din material extrem de robust și are un ax înalt, care este adesea izolat suplimentar.

Dacă preferați provocările și extremele, atunci clasa D este exact categoria dvs. Aceste cizme alpine compatibile cu cramponi vă transportă pe ghețari și pe terenuri dificile. Această clasă este ideală pentru excursii lungi de iarnă și înălțimi minunate.

Clasa D este pantoful de expediție pentru alpiniști de mare altitudine și extreme. Tururile pe ghețari și tururile de gheață se pot face bine cu acest pantof. Acest pantof de drumeție te sprijină perfect cu talpa foarte rigidă și arborele său înalt și dur.

Greutatea și rigiditatea unui astfel de pantof sunt foarte mari, astfel încât pantofii de drumeții s-ar putea simți puțin incomod la început.

Ce șosete sunt cele mai bune pentru ghetele mele de drumeție?

Materialul șosetelor este foarte important: șosete din fibre sintetice, șosete din bumbac, șosete din lână merino. Toate cele trei materiale sunt potrivite pentru cizmele de drumeție.
Șosetele din fibră sintetică reglează bine umiditatea, dar nu se încălzesc la fel de bine ca șosetele din lână merino. Șosetele din bumbac sunt foarte populare, dar există acum alternative mai bune. Absorb rapid transpirația, dar sunt sărace în disiparea ei, astfel încât picioarele devin umede în pantof.

Dimensiunea pantofilor nu este doar decisivă pentru pantoful de drumeție perfect, ci și lățimea. Unii pantofi buni de exterior sunt, prin urmare, disponibili și în lățimi diferite.

Cel mai bine este să încercați încălțămintea seara, deoarece picioarele vă pot fi un pic umflate în timpul zilei.