Pantaloni impermeabili dama. Prin ce haine la moda nu patrunde ploaia?

Pantalonii de ploaie pentru femei te protejează în mod fiabil de umezeală și frig. Atât în ​​drumul zilnic către birou, cât și în timpul utilizării îndelungate în aer liber. Pantaloni de ploaie pentru femei sunt disponibili într-o mare varietate de materiale, culori și cu elemente suplimentare.

Există diferiți pantaloni de ploaie pentru fiecare scop. Potrivirea, impermeabilitatea și respirabilitatea determină sportul sau utilizarea pantalonilor de ploaie pentru care sunt cele mai potrivite.

Pantalonii de ploaie sunt preparați din materiale artificiale. Pantalonii de ploaie Softshell sunt mai potriviți pentru călătorii mai scurte, în timp ce ar trebui să alegeți pantaloni de ploaie pentru o utilizare mai lungă în aer liber.

O distincție de bază se face între pantalonii de ploaie căptușiți și fără căptușeală pentru femei, cele două variante diferind prin rezistența la intemperii, respirabilitate și material.

În funcție de utilizarea dorită, puteți alege între pantaloni de ploaie din mai multe materiale. Cu toate acestea, se face de obicei o distincție între două tipuri.

Materialele Softshell constau din 2 până la 3 straturi laminate între ele. Astfel de pantaloni de ploaie sunt respirabili și mult mai ușori decât cei din material dur. Cu toate acestea, nu sunt rezistenti la apă, ci doar hidrofug. Pantalonii de ploaie Softshell sunt, de asemenea, mai puțin rezistenți la vânt, dar mult mai confortabili de purtat.

Cu cât sunt mai rezistenti la intemperii, cu atât sunt mai puțin respirabili. Același lucru se aplică si invers.

Pantalonii de ploaie Hardshell au o membrană laminată pe țesătura exterioară sau între straturi. Hardshell este complet rezistent la vânt și rezistent la apă. Dar sunt cu o respirabilitate mai slabă. Astfel de pantaloni de ploaie se simt adesea greoi și fac zgomote puternice atunci când te mișcă.

Softshell și hardshell diferă prin impermeabilitate, rezistență la vânt și respirabilitate. Femeile care sunt sportive în viața de zi cu zi ar trebui să aleagă pantaloni de ploaie softshell, în timp ce pantaloni de ploaie hardshell sunt mai potriviti pentru sejururi mai lungi în aer liber.

Coloana de apă determină permeabilitatea la apă a unui material sau membrană. Acestea fiind spuse, conform acestui număr, știți cât durează apa pentru a trece prin țesătură.

Când o substanță este testată pentru coloana sa de apă în laborator, presiunea apei începe de la zero și crește cu un anumit număr de milimetri pe minut, în funcție de standard. Timpul este măsurat până când trei picături de apă vin prin țesătură. Presiunea la momentul respectiv este coloana de apă în milimetri.

O valoare mai mare înseamnă că materialul este mai rezistent la apă. Deși un material este considerat impermeabil conform liniilor directoare UE dintr-o coloană de apă de 800 milimetri, acesta este un minim absolut în practică.

Dintr-o coloană de apă de 10.000 milimetri, o țesătură este considerată foarte impermeabilă. Pantalonii de ploaie de înaltă performanță cu membrane respirabile, coloana de apă poate ajunge chiar și la 30.000 de milimetri. Cu cât este mai impermeabilă o țesătură, cu atât este mai puțin respirabilă. Practic, îmbrăcămintea bună în aer liber are o coloană de apă cuprinsă între 10.000 și 20.000 milimetri. Pantalonii de ploaie softshell hidrofugi au de obicei o valoare de 4.000 de milimetri.

La fel ca toate hainele de exterior, pantalonii de ploaie pentru femei sunt disponibili într-o mare varietate de culori. Alegeți o culoare care să arate bine sau doar culoarea preferată. De multe ori, culorile izbitoare contribuie, de asemenea, la siguranța ta într-o excursie în aer liber.

Pentru femeile mai conservatoare dintre voi, pantalonii de ploaie sunt disponibili în negru, gri și albastru închis. Ele par mai curate pentru mai mult timp și pot fi ușor combinati cu de orice culoare. Dacă culoarea ta preferată este albastru, verde sau turcoaz, vei găsi și pe piață astfel de pantaloni de ploaie.

Pentru cele care preferă culori mai feminine, aproape întotdeauna se oferă roz, roșu și violet. Dacă vrei cu adevărat să fii vizibila, ceea ce poate contribui la siguranța ta în unele sporturi, alege chiar și pantaloni de ploaie de culoare neon. Țesăturile galbene și portocalii sunt de obicei destul de vizibile.

Chiar dacă culoarea noilor pantaloni de ploaie nu influențează funcționalitatea și rezistența la intemperii, poate fi un factor important de decizie și nu trebuie subestimată.

Pantalonii de ploaie pentru femei diferă, printre altele, în închiderile practice. Care, unde și câte doriți, puteți alege în funcție de scopul dorit.

Pentru bicicliștii dintre voi, pantalonii de ploaie cu curele vor fi importanti. Un fermoar continuu sau o bandă cu velcro pe piciorul pantalonului facilitează îmbrăcarea, vă permite să deschideți pantalonii atunci când nu plouă și previne transpirația neplăcută pe timp cald.

Și cu manșete strânse pe glezne, poți fi sigur că umezeala și frigul nu intră niciodată în pantalonii de ploaie.

De asemenea, puteți cumpara pantaloni de ploaie cu elemente reflectorizante și astfel vă puteți asigura o vizibilitate mai bună dacă sunteți afară și în întuneric din când în când.

Toate aceste închideri sunt foarte practice și vă vor ajuta să satisfaceți nevoile sportului ales în aer liber. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați că toate fermoarele și cusăturile din velcro cresc probabilitatea ca umezeala să pătrundă în pantalonii de ploaie.

Prin urmare, pantalonii de ploaie fără element de prindere sunt preferați pentru utilizare extremă în aer liber.

Dacă sunteți în căutarea de pantaloni de ploaie pentru femei, vă veți pune câteva întrebări despre subiect. În acest ghid am răspuns la cele mai importante întrebări pentru dvs. Vrem să vă ajutăm să găsiți pantalonii de ploaie perfecti pentru dvs. și așteptările dumneavoastră.

Pantalonii de ploaie pentru femei te protejează de umezeală și frig cu fiecare utilizare. În funcție de scop, veți avea nevoie de pantaloni de ploaie din diferite materiale. Materialul pantalonilor de ploaie determină rezistența la vânt și apă, precum și respirabilitatea lor.

Pantalonii de ploaie sunt, prin urmare, potriviți pentru fiecare femeie care își dorește sau trebuie să fie din când în când ploaie. Fie că este vorba de călătoria cu bicicleta la serviciu sau de vacanța anuală de camping, nu va fi niciodată de prisos.

Pantalonii de ploaie pentru femei sunt respirabili?

Da, există și pantaloni de ploaie pentru femei care sunt respirabili. Respirabilitatea depinde de material și de impermeabilitatea acestuia.

Pantalonii de ploaie Softshell constau din 2 până la 3 straturi, sunt mult mai respirabili, dar mai puțin rezistenti la vânt și ploaie. Pantalonii de ploaie Hardshell sunt fabricați din materiale artificiale și au un strat impermeabil. Acesta este complet rezistent la vânt și rezistent la apă, dar greu respirabil.

În funcție de natura sejurului dvs. în aer liber, va trebui să faceți un compromis. Pantalonii de ploaie respirabili sunt mai potriviți pentru călătorii mai scurte. Dacă ai nevoie de pantaloni de ploaie total impermeabili, din păcate trebuie să accepți puțină transpirație.

Ce mărime ar trebui să cumpăr pantalonii de ploaie pentru femei?

Din păcate, nu există pantaloni de ploaie universali pentru fiecare utilizare. O potrivire optimă este foarte importantă pentru noii tăi pantaloni de ploaie. Nu ar trebui să fie prea strânsi sau să alunece. În fiecare scop veți avea nevoi diferite și pantalonii de ploaie ideali ar trebui să le satisfacă.

De exemplu, când urcăm, libertatea de mișcare are cea mai mare prioritate. Femeile alpiniste poartă deseori pantaloni de ploaie de 3/4. Bicicliștii vor avea nevoie de o croiala complet diferită din cauza poziției încovoiate.

Pantalonii de ploaie pentru bicicletă sunt de obicei întăriți în picioare și fese și au adesea aparate dentare pentru a vă proteja spatele. Manșetele strânse la gleznă sunt, de asemenea, importante, astfel încât pantalonii să nu fie prinși prea strâmți.

Dacă purtați pantalonii de ploaie peste alți pantaloni, aceștia ar trebui să fie întotdeauna puțin mai lungi. Abia atunci ești cu adevărat protejat de frig și umiditate.

Aceste tipuri de pantaloni de ploaie pentru femei diferă prin materiale, coloană de apă, culori și elemente suplimentare. În funcție de utilizarea intenționată, veți găsi una dintre cele două mai potrivite. În secțiunea următoare vă vom prezenta în detaliu cele două subtipuri.

Cu pantaloni de ploaie căptușiți veți găsi un strat format dintr-un material diferit sub stratul exterior. În majoritatea cazurilor, în special la pantalonii de ploaie softshell, căptușeala este realizată din lână, astfel încât să fie calzi și confortabili de purtat pe piele.

O căptușeală protejează împotriva transferului de material, deoarece țesătura exterioară este întinsă mai mult atunci când este purtată în unele zone decât în ​​altele. De asemenea, facilitează alunecarea piciorului atunci când îl puneți, precum și mișcarea în pantaloni mai confortabilă. Prin urmare, pantalonii de ploaie căptușiți pot fi purtați la fel ca pantalonii normali pentru excursii mai scurte în aer liber.

Cu pantalonii de ploaie fără căptușeală, trebuie să purtați pantaloni suplimentari dedesubt în loc de căptușeală, deoarece stratul exterior este realizat din materiale artificiale, cum ar fi B. poliamidă, poliuretan sau poliester. Astfel de materiale sunt 100% rezistente pentru intemperii și, prin urmare, sunt potrivite pentru utilizare mai îndelungată în exterior. Dar nu sunt caldurosi și ai nevoie de pantaloni dedesubt, lenjerie de corp funcțională.

Puteți pune și scoate cu ușurință pantalonii fără căptușeală cu fermoar lateral. Aceasta înseamnă că ii puteți pune doar în timpul ieșirii când începe să plouă.

Prețul pantalonilor de ploaie pentru femei poate varia ușor în funcție de culoare și dimensiune. Puteți găsi pe piață pantaloni simpli hidrofugi de ploaie pentru doar 10 euro. Puteți cheltui chiar și până la 300 de euro pe pantaloni de ploaie în culori incitante.

Cu toate acestea, vă sfătuim să priviți de la ambele extreme ale spectrului de prețuri, deoarece majoritatea pantalonilor de ploaie de bună calitate costă între 80 și 100 de euro.

Pentru pantalonii de ploaie simpli fără căptușeală pentru femei, prețul se deplasează de obicei față de partea mai ieftină a gamei de prețuri, în timp ce pantalonii de ploaie bine căptușiți pot costa puțin mai mult.

În plus, prețul depinde întotdeauna de diverse detalii, cum ar fi fermoare laterale sau elemente reflectorizante suplimentare.

Ce alternative există pentru pantalonii de ploaie pentru femei?

Dacă nu vă plac pantalonii de ploaie pe care i-ați văzut până acum, nu renunțați, deoarece există câteva alternative reci pe care le puteți folosi pentru a rezolva problema umezelii.

Pelerina de ploaie

O fustă de ploaie este o alternativă de zi cu zi la pantalonii de ploaie. Este ușor de îmbrăcat și, în același timp, la modă și confortabil, cu o talie înaltă. De fapt, dacă credeți că o fustă este impracticabilă, este potrivită chiar și pentru bicicletele cu bara transversală. Și ca bonus, puteți folosi o fustă de ploaie ca o pătură impermeabilă pentru picnic.

În zilele noastre puteți găsi pantaloni de ploaie pentru femei în diverse magazine specializate în accesorii sport sau echipamente de exterior. Pantalonii de ploaie sunt de asemenea disponibili în magazinele online sau de la comercianții cu amănuntul care nu au un magazin fizic.