Ochelari de ski ieftini foarte buni la munte. Pot avea dioptrii?

În ciuda faptului că în prezent există mulți susținători ai utilizării ochelarilor de soare obișnuiți pe pantă, ochelarii de protecție constituie marea majoritate a utilizatorilor pârtiilor și sunt, în opinia noastră, o formă mai adecvată de protecție a ochilor.

Și trebuie să ne protejăm – împotriva razelor UV dăunătoare, care sunt prezente și pe pantă în zilele înnorate, precum și împotriva înghețului, vântului și uscării pielii noastre pe față. Prin urmare, nu vă recomandăm să cumpărați ochelari de protecție dintr-o sursă necunoscută, rapid, de la o tarabă lângă pârtie – numai produsele de marcă garantează utilizarea filtrelor adecvate și reduc riscul de aburire și zgâriere a lentilei.

Dar numai ochelarii de protecție de la producători dovediți vor garanta un nivel suficient de ridicat de protecție a ochilor. Dacă avem dubii dacă ochelarii cumpărați au efectiv filtrele declarate, îi putem duce la un bun optician care va verifica realitatea folosind echipamente specializate.

În zilele noastre, externalizarea producției în China nu este dificilă, dar controlul calității și garanției unor astfel de ochelari este cu totul altceva. Prin urmare, vă recomandăm, printre altele, ochelari de la Oakley, Majesty, Anon, Uvex, Atomic sau Salomon.

O altă problemă cheie cu cel mai mare impact asupra experienței utilizatorului este culoarea sticlei. La început, merită să învățați clasificarea utilizată de producătorii de ochelari la determinarea transmitanței luminii prin lentilă – gama include valori de la S0 – lentila transparentă, pentru conducerea pe timp de noapte sau cu vizibilitate foarte slabă în timpul zilei și crește până la S4, care ochelari de protecție sunt destinați conducerii în zilele extrem de însorite.

Majoritatea ochelarilor comercializați în Romania au lentile S1, S2 sau S3- adică condiții moderate care predomină în țara noastră în cea mai mare parte a sezonului.

Majoritatea cumpărătorilor primelor ochelari se concentrează pe produse care nu costă mai mult de 300 lei – în această gamă întâlnim de obicei lentila galbenă sau chihlimbară, clasificată ca S1 sau S2, care sunt aparent destul de universale și vor funcționa în aproape toate condițiile – bineînțeles atunci când există mai multă lumină directă a soarelui sau iluminare artificială, aceste panouri nu reușesc.

Au o problemă cu lumina soarelui sau cu vizibilitate crescândă atunci când pârtia este iluminată artificial. Segmentul de ochelari mai ieftini este dominat de produse dovedite Blizzard și Uvex, dar ochelarii își vor îndeplini funcțiile de bază.

Oamenii mai experimentați, care caută ochelari de protecție pentru condiții meteorologice specifice, conduc în condiții diferite, ar trebui să se aștepte la un cost ușor mai ridicat – ochelarii de protecție pentru peste 300 lei oferă adesea ferestre foarte întunecate, pentru soare puternic, acoperit suplimentar cu așa-numita oglindă de argint – acoperirea este pentru a reduce efectele nocive ale radiațiilor infraroșii și ale căldurii.

Efectul orbitor al luminii solare care se reflectă pe suprafețele strălucitoare, cum ar fi gheața, apa, ferestrele, va fi redus, la rândul său, prin polarizarea cunoscută din ochelarii de soare. Cu toate acestea, nu este atât de utilizat pe cât ar părea.

În fiecare an, producătorii încearcă să creeze noi tehnologii care să facă viața iubitorilor de zapada și mai ușoară. La urma urmei, nu este dificil să vă ciocniți cu un alt utilizator al pantei sau să evaluați incorect distanța, atunci când întregul peisaj se estompează într-o pată albă. Răspunsul la această problemă sunt propunerile producătorilor de top – tehnologia Prizm Snow de la geamurile Oakley și Lumalens create de marca Dragon. Mai jos este un exemplu al modului în care peisajul se schimbă sub influența utilizării contrastului adecvat la lentile.

Printre lentile putem găsi și galben strălucitor – sunt destinate conducerii în zilele foarte înnorate, cu siguranță îmbunătățesc contrastul vederii, datorită căruia diverse ondulații vor fi mai bine vizibile pe suprafața pârtiei. Cei mai bune ochelari de schi și snowboard de la mărci recunoscute precum Oakley, Dragon nu fac obiectul clasificărilor de mai sus. Oakley și-a dezvoltat propria gamă de lentile, ale cărei culori și nume diferite vă pot ameți.

Desigur, produsele de bază ale acestui brand sunt similare cu ochelarii de bază Blizzard și Uvex menționați anterior, au ochelari și proprietăți similare, dar în principal modelele superioare sunt de cel mai mare interes pentru clienții care sunt gata să cheltuiască 500-1000 lei pe cele mai bune ochelari de protecție! Merită să solicitați vânzătorilor experimentați sfaturi privind alegerea lentilei potrivite.

Pentru mulți oameni, polarizarea lentilei este cea mai importantă – este responsabilă pentru reducerea orbirii. Soarele se poate reflecta pe suprafața apei, a gheții și a zăpezii. O astfel de strălucire poate fi orbitoare, ceea ce poate provoca situații periculoase, mai ales atunci când coborati rapid pe partie.

Polarizarea blochează astfel de raze solare reflectate, prevenind orbirea. Cât de ușor este să verificați dacă ochelarii de soare sau ochelarii dvs. sunt polarizați? Este suficient să ii punem afară, într-un loc unde putem vedea daca reflectata razele soarelui. Dacă avem polarizare în lentile, atunci când ne punem ochelari și ne ținem capul drept, nu vom vedea razele reflectate. Întorcând capul în lateral, purtând în continuare protecție pentru ochi, vom vedea aceste raze.

Pentru mulți oameni, acoperirea lentilei este doar un aspect vizual, dar joacă, de asemenea, un rol important în modul în care lentilele ne protejează ochii. Este utilizat în ochelarii din categoria S3 pentru a îmbunătăți protecția împotriva radiațiilor ultraviolete puternice.

Anti-Ceață este un strat special care previne aburirea lentilelor. Există o diferență mare de temperatură între corpul nostru și atmosferă, ceea ce poate provoca ceața rapidă. Datorită sistemului Anti-Ceață, ochelarii nu se aburesc și ne permit să vedem întotdeauna clar. Sistemul anti-ceață este adesea susținut și de ventilația utilizată în acestea.

Găurile speciale lasă cantitatea potrivită de aer sub ochelari, acestea le înlocuiesc în mod constant, ceea ce este bun nu numai pentru viziunea clară, ci și pentru pielea noastră, care adesea trebuie să suporte câteva ore de ședințe de ochelari.

În plus față de Anti-Ceață, mulți producători folosesc și un strat hidrofob. Sarcina sa este de a respinge apa, care este, de asemenea, responsabilă pentru calitatea vederii. Când conduceți pe zăpadă, există șanse mari să fie pe ochelarii noștri. Datorită stratului hidrofob, fiecare picătură de apă, gheață și zăpadă va curge instantaneu de pe lentile fără a lăsa dungi.

Un fapt interesant, destul de rar pe piață, dar din ce în ce mai popular este lentila fotocromică din ochelari – reacționează la intensitatea luminii – când este foarte strălucitoare, se întunecă, iar când soarele apune – devine aproape complet transparent.

Nu se știe de ce această idee nu a câștigat prea multă recunoaștere – poate pentru că sticla nu se întunecă suficient pentru a face față soarelui cu adevărat puternic sau prețul unor astfel de ochelari este de asemenea prohibitiv? Cu toate acestea, ochelarii cu sticlă fotocromatică pot fi găsiți pentru mai puțin de 500 lei.

Nu uitați că ochelarii de schi sau ochelarii de snowboard trebuie să se încadreze în decupajul feței. Lacunele mari sunt inacceptabile, mai ales la frunte, dar și la temple. Cauciucul trebuie să stea ferm pe cască.

Cel mai bine este să alegem ochelarii personal pentru a putea încerca mai multe modele și pentru a evalua care dintre ele se potrivește cel mai bine cu fața noastră. La producători, putem urmări inscripțiile din ce în ce mai des vizibile care sugerează dimensiunea, de exemplu „S” sau „XL”. Persoanele cu fețe mici ar trebui să aleagă cadre mai mici, cele mai mari se adresează mai mult bărbaților. Ochelarii trebuie să se potrivească cu fața noastră, astfel încât să se lipească bine de ea, să nu provoace presiune și disconfort.

Este foarte important ca setul de ochelari + cască să se armonizeze perfect unul cu celălalt. Există o selecție atât de mare de ochelari și căști pe piață, încât numărul combinațiilor este aproape nenumărat, așa că vă recomandăm să luați și casca atunci când mergeți la magazin pentru a cumpăra ochelari și, bineînțeles, invers!

Sfaturile de mai sus ar trebui să vă ajute să alegeți cele mai bune perechi de ochelari de protecție pentru dvs.

Dacă aveți deja ochelari de schi sau snowboard selectați corespunzător în echipamentul dvs., ar trebui să aveți grijă și de îngrijirea și curățarea corespunzătoare a acestora.

Modelele echipate cu sticlă obișnuită pot fi curățate cu un agent de lentile, folosind o cârpă delicată din microfibră.

Situația este puțin mai complicată în cazul ochelarilor cu strat anti-ceață. Este delicat și se epuizează cu timpul, așa că trebuie să curățăm astfel de lentile numai atunci când este necesar. Pe lângă o cârpă din microfibră, vom avea nevoie de un agent special pentru acest tip de lentilă. Când observăm că ochelarii anti-ceață nu mai funcționează așa cum ar trebui, îl putem reînnoi noi înșine, folosind lichidul adecvat sau le putem trata la un optician.

Dacă ați selectat deja cele mai bune lentile de ochelari de protecție pentru dvs., nu uitați să le păstrați în huse de ochelari pe care le găsiți de obicei în set cu ei, dar dacă nu sunt disponibile, știți deja că le puteți cumpăra și separat. Adesea, husa atașată este cea mai bună pânză pentru ștergerea lentilelor înainte.

O regulă interesantă, o teorie sau o viziune pe care o respectă clienții noștri este că, cu cât sunt mai scumpi ochelarii de protecție, cu atât ne pasă mai mult de ei – deci gândiți-vă la asta – poate este mai bine să alegeți un super ochelar pentru mai multe sezoane decât câteva perechi și altele noi la fiecare sezon!

Recomandarea noastră: Ochelari de ski UVEX

Compania UVEX are peste 90 de ani de tradiție și experiență în crearea și producerea de ochelari de protecție. La începutul anilor 1930, au fost lansate primii ochelari ai producătorului. Cu fiecare an ulterior, oferta companiei a fost extinsă cu căști, ochelari la cele mai înalte standarde.

Misiunea mărcii este filozofia „protejării oamenilor”. Pentru a realiza acest lucru, produsele sunt îmbunătățite în mod constant și, astfel, garantează o protecție mai bună și mai bună în timpul odihnei active.

Compania UVEX, ca marcă apreciată, își creează propriile inovații, combină tehnologiile și, ca rezultat, introduce produse unice pe piață. Atunci când alegeți ochelari de protecție, merită să vă familiarizați cu soluțiile utilizate pentru confortul și plăcerea noastră de utilizare.

Caracteristica de bază a lentilelor este Supravision – o acoperire care protejează împotriva aburirii și zgârieturilor. Filtrul din sticlă elimină 100% radiațiile UVA, UVB, UVC care sunt nocive pentru ochi și piele. În plus, Litemirror, adică un strat format din 18 straturi, protejează ochii împotriva radiațiilor infraroșii reflectate de suprafața sticlei.

Pe de altă parte, sticla polarizată Polavision absoarbe și filtrează lumina, eliminând reflexiile nedorite. Ele sunt apoi transformate în lumină potrivită pentru ochi. O altă opțiune este Dégradé, adică sticlă umbrită corespunzător – gradientul protejează împotriva luminii dure.

Sticla fotocromatică modifică întunericul în funcție de condițiile meteorologice și de intensitatea razelor UV. Întunecarea și revenirea la culoarea standard au loc în mai puțin de 30 de secunde. O altă comoditate este ochelarii Variotronic cu trei filtre diferite: albastru, violet și roșu. Datorită butonului de lângă cadru, putem activa filtrul, potrivit condițiilor meteorologice predominante. O alternativă la cele de mai sus este sistemul de înlocuire a sticlei CX.

Pe lângă o serie de tehnologii utilizate, designul unic al fiecărui model atrage atenția la prima vedere. Acesti ochelari dovedesc că și un produs funcțional poate arăta grozav.

Ochelarii de protecție Uvex Apache II au fost creați în trei versiuni cu lentile diferite concepute pentru a stimula starea de spirit a utilizatorului. Versiunea cu lentilă verde disponibilă aici este modelul „Alert” care îmbunătățește concentrarea și timpul de reacție pe pantă.

Ochelarii de protecție Uvex Jakk Sphere sunt un model de femeie cu un design subtil, în care tehnologia modernă este combinată cu cel mai înalt confort de utilizare. Acest model va fi un element minunat al unei ținute a fiecărei femei care apreciază atât confortul, cât și stilul interesant. Cu siguranță vă va permite să vă exprimați și să ieșiți în evidență pe pantă.

Cunoscuta tehnologie Supravision previne aburirea și schimbarea calității optice a lentilelor, iar ventilația cadrelor protejează, de asemenea, fără a irita ochii. Panoul sferic dublu cu filtru elimină 100% radiațiile UVA, UVB și UVC. Tehnologia lentilelor decentrate este responsabilă pentru claritatea excelentă a vederii, fără distorsiuni. Acest lucru permite o reproducere excelentă a imaginii și nu vă încordează vederea.