Lenjerie termica pentru ski sau alergare. Haine potrivite daca transpiri excesiv cand faci sport

Ai cunoscut aceste condiții: frig inconfortabil la exerciții în aer liber sau îmbrăcăminte transpirată după un antrenament? Aceste situații pot fi prevenite cu lenjeria de corp funcțională.

La temperaturi extreme, lenjeria de corp funcțională ar trebui să vă mențină temperatura corpului la un nivel optim. Îndepărtarea transpirației de pe piele este, de asemenea, de dorit.

Există lenjerie funcțională adecvată pentru toate sporturile. Există diverse forme, materiale și construcții. De la lenjerie intimă extrem de calduroasa și lungă până la modele fără cusătură pentru condiții meteorologice extreme, există lenjeria intimă funcțională potrivită pentru fiecare utilizare.

Lenjeria de corp funcțională de la MEETWEE este potrivită în special pentru sport. Fie că faceți drumeții sau schiați în natură, aceasta vă ține mereu cald. De asemenea, se usucă rapid și previne mirosurile neplăcute.

Lenjeria de corp funcțională este potrivită pentru fiecare sportiv care apreciază confortul. Nivelul ridicat de confort își are originea în cele mai importante cerințe de îmbrăcăminte sport funcțională.

Materialul nu trebuie să se scămoșeze și să nu fie inconfortabil pe piele. În mod ideal, lenjeria intimă funcțională se potrivește ca al doilea strat datorită croilii sale strânse și a construcției fără sudură.

Este important ca lenjeria de corp funcțională să nu restricționeze libertatea de mișcare.

Prețurile pentru lenjeria de corp funcțională diferă foarte mult. Lenjeria de corp funcțională din producția ecologică și durabilă este de obicei costisitoare. Lana Merino este, în general, puțin mai scumpă decât produsele fabricate din fibre artificiale.

La retailerii de articole sportive plătiți relativ mai mult pentru lenjeria de corp funcțională decât pentru produsele de la discounter.

Exercitiile fizice determina oamenii sa transpire. Acesta este un proces complet normal în corpul uman, deoarece controlează temperatura corpului. De aceea se vorbește adesea despre „aerul condiționat uman”.

Corpul uman este răcit prin evaporarea transpiratiei prin piele. Pentru aceasta este necesar ca transpirația să se poată evapora direct pe piele.

Această reglare a temperaturii corpului de către om nu funcționează dacă purtați haine care nu sunt respirabile în timpul exercițiului. Acest lucru are efectul opus, supraîncălzind corpul și crescând astfel transpirația.

Lenjeria de corp funcțională adecvată contracarează aceste dezavantaje. Deoarece se află direct pe piele, poate influența pozitiv reglarea temperaturii corpului.

Lenjeria de corp funcțională nu numai că absoarbe transpirația, ci și o transportă la suprafață pentru evaporare. În acest fel, un efect natural de răcire este reținut printr-un strat subțire de transpirație.

Construcțiile funcționale și utilizarea materialelor individuale iau în considerare caracteristicile și cerințele speciale ale zonelor individuale ale corpului.

Zonele iritabile ale corpului, cum ar fi rinichii sau partea inferioară a spatelui, sunt menținute calde. Pe de altă parte, spatele, pieptul și axilele sunt tot mai răcite. Există, de asemenea, îmbrăcăminte funcțională adecvată (șosete termice) pentru membre precum picioarele.

În cele din urmă, lenjeria de corp funcțională evită în mare măsură mirosul de transpirație. În plus, este mai puțin probabil să vă îmbolnăviți, deoarece materialele tind să se usuce foarte repede, astfel încât nu trebuie să înghețați niciodată.

Puteți cumpăra lenjerie de corp funcțională în magazine online și puncte de vânzare cu amănuntul în diferite modele, materiale și niveluri de preț. Atunci când alegeți, asigurați-vă că este un vânzător de încredere.
Dacă comandați online, lenjeria de corp funcțională trebuie livrată după câteva zile. Alternativ, puteți cumpăra lenjerie de corp funcțională de la comercianții cu amănuntul regionali de îmbrăcăminte.

Se face o distincție de bază între două tipuri de lenjerie de corp funcțională:

Lână merino cu respirabilitate naturală
Fibrele sintetice cu o varietate de funcții

În cele ce urmează vom explica diferitele tipuri și avantajele și dezavantajele respective. Ar trebui să fii ajutat să alegi cea mai potrivită lenjerie de corp funcțională pentru tine.

Lana Merino se caracterizează în special prin proprietățile naturale ale fibrei. Lana are capacitatea de a absorbi o treime din vaporii de apă fără a crea senzația de lenjerie funcțională îmbibată pe piele. Umiditatea este transportată departe către straturile exterioare ale materialului.

În plus, lâna merino oferă o izolație excelentă împotriva frigului chiar și atunci când este udă. Acest lucru este deosebit de avantajos pentru schi și activități de drumeții în timpul iernii. Dar chiar și vara lâna asigură o reglare confortabilă a temperaturii corpului, așa că te răcorește.

În cele din urmă, confortul plăcut la purtare, combinat cu caracterul puternic al pielii și funcția de protecție împotriva mirosului și bacteriilor sunt avantaje ale lânii merino.

Unii producători de lenjerie de corp funcțională folosesc fibre sintetice în produsele lor. Rufele lor sunt împărțite în diferite zone ale corpului, astfel încât temperatura corpului să poată fi controlată optim.

Lenjeria de corp funcțională din fibre sintetice are avantajul că se usucă foarte repede. Spre deosebire de lână merino, este mai ușoară și de obicei mai ieftină. În plus, este deosebit de potrivita pentru persoanele cu pielea sensibilă, datorită potrivirii flexibile și materialului extrem de moale.

În magazine veți găsi din ce în ce mai mult lenjerie de corp funcțională din fibre sintetice. Aici vă prezentăm pe scurt cele mai comune materiale.

  • Poliester: Un material care este adesea folosit în lenjeria de corp funcțională este poliesterul. Este o fibră sintetică care are proprietăți bune în ceea ce privește izolația, transportul de umiditate și potrivirea. Această fibră sintetică este adesea utilizată în îmbrăcămintea din lână. Alte avantaje sunt întreținerea ușoară și posibilitatea de producție durabilă, deoarece poliesterul este reciclabil.
  • Coolmax: Coolmax a fost dezvoltat de producătorul de materiale Invista și este o formă de fibră de poliester. Se caracterizează printr-o formă de fibră care nu stochează umezeala, ci în schimb transportă transpirația direct. Acest lucru mărește respirabilitatea și proprietățile de îngrijire ale lenjeriei funcționale.
  • Spandex: Spandex este apreciat pentru elasticitatea sa. Este folosit atât pentru lenjeria de corp funcțională, cât și pentru cea sintetică. Cu cât este mai spandex, cu atât este mai elastică potrivirea lenjeriei.
  • Polipropilenă: Polipropilena este adesea amestecată cu poliester, deoarece absoarbe foarte puțină umiditate. Prin urmare, materialul abia se udă. În acest fel, polipropilena îmbunătățește proprietățile de uscare a lenjeriei funcționale.
  • Poliamidă: Poliamida este o fibră sintetică foarte robustă. Este folosita pentru a crește elasticitatea și durabilitatea lenjeriei funcționale.

Funcția de compresie în lenjeria de corp funcțională este destinată să ofere un avantaj suplimentar. Fixarea strânsă este menită să promoveze circulația sângelui în mușchi și să scurteze timpul de regenerare.

Lenjeria de corp funcțională, care poate crește performanța, este deosebit de populară în sporturile de ciclism și alergare.

Respirabilitate

Respirabilitatea lenjeriei funcționale este crucială, astfel încât să nu existe îmbrăcăminte îmbibată pe piele și să nu înghețați sau chiar să vă îmbolnăviți. Asigurați-vă că lenjeria pe care o purtați în aer liber pentru perioade lungi de timp este cât mai respirabilă posibil.

Spălare

De obicei, puteți spăla lenjeria de corp funcțională la 60 de grade. Pe eticheta îmbrăcămintei puteți vedea indicația gradului în ilustrația unui bazin de apă, adesea cu adăugarea unui C pentru „Celsius”.

Cu toate acestea, pentru a proteja lenjeria funcțională, ar trebui să o spălați la 30 de grade într-un ciclu ușor. Acest lucru previne deteriorarea fibrelor sintetice sensibile.

Se recomandă utilizarea unui detergent lichid special pentru rufe și respectarea recomandărilor exacte ale producătorului. Puteți obține un detergent potrivit în magazinele specializate pentru îmbrăcăminte sport.

Factorul de garanție servește drept ghid la cumpărarea lenjeriei funcționale. Pentru a vă salva problemele viitoare, asigurați-vă că puteți schimba produse în cazul unui defect sau a unei achiziții greșite (de exemplu, dimensiune greșită).

  • Sigiliu de calitate

Diverse sigilii de calitate vă ajută să găsiți lenjeria de corp funcțională potrivită. Acestea oferă informații despre compatibilitatea mediului și a pielii.

Sigiliul de calitate OKO-TEX-STANDARD 100 arată ce textile au fost testate pentru coloranți cancerigeni, metale grele și alte substanțe nocive. Sigiliul scade în mod clar valorile limită legale. Unii producători, precum Odlo, au acest sigiliu de aprobare.

Bluesign este considerat cel mai strict sigiliu textil de pe piață. Acesta cuprinde întregul proces de fabricație în termeni de durabilitate și conservarea resurselor. Patagonia și The North Face sunt furnizori de lenjerie de corp funcțională care se bazează pe acest sigiliu de calitate.

Dacă aveți probleme cu transpirația excesivă, le puteți rezolva fără lenjerie funcțională scumpă. Iată câteva sfaturi despre cum să reduceți transpirația în mod natural.

Se spune că sucul de roșii are un efect de reducere a transpirației. Conține antioxidanți importanți, despre care se spune că au un efect asupra glandelor sudoripare ale corpului uman.

Se recomandă curățarea regulată a părților transpirate ale corpului pentru a preveni dezvoltarea unui miros neplăcut de transpirație pe cât posibil.

Mergeți la saună și încălziți-vă cu adevărat corpul. Aceasta antrenează glandele sudoripare și controlul acestora.

În timpul producției, materialele funcționale pentru lenjerie de corp sunt adesea tratate cu substanțe chimice. În plus, nu toate fibrele sintetice sunt biodegradabile.

Opusul este materialul natural, lâna merino. Acest lucru este complet durabil pe măsură ce crește din nou.

Cu toate acestea, ar trebui să fii întotdeauna critic cu privire la originea lenjeriei tale funcționale. În unele țări, „museling” este folosit pentru a obține lână. Oile sunt mutilate cât sunt în viață.

Activiștii și organizațiile pentru drepturile animalelor critică cu fermitate această procedură. Prin urmare, ar trebui să fii atent la țara din care provine lâna folosită în lenjeria ta funcțională.

Unii producători afirmă că materialele utilizate provin dintr-o producție prietenoasă cu animalele. De regulă, diferența de preț dintre produse rezultă din metoda utilizată pentru extracție. De asemenea, acordați atenție sigiliilor de aprobare desemnate.