Geci si jachete de primavara la moda 2021 pentru femei

Alegerea jachetei potrivite poate fi o adevărată provocare în perioada de tranziție. Temperatura și condițiile meteorologice fluctuează adesea foarte puternic aici.

Deci, nu există o formulă clară pe care să o urmezi atunci când te îmbraci. Mai degrabă ar trebui să-ți asculți sufletul aici.

Dacă începeți să transpirați de mai multe ori pe parcursul zilei în timp ce vă aflați în aer liber, purtați probabil haine prea groase și aveți nevoie de o geacă de primăvară.

Prețurile pentru jachetele de tranziție sunt foarte diferite. Materialul, funcția și, mai presus de toate, marca sunt deosebit de decisive.

Puteți găsi jachete de primavara la aproximativ 30 de euro de la mărci precum ONLY, Jack & Jones, Veromoda ș.a. Dar nu există o limită superioară aici. Unele jachete de primavara de la mărci premium pot costa câteva sute de euro.

Jachetele de tranziție sunt geci pentru trecerea de la temperaturi reci la temperaturi calde și invers. Acest lucru se întâmplă foarte adesea în cazul zilelelor de primăvară sau toamnă. Dar, desigur, și in zilele răcoroase, poate cu vânt, de vară.

Jachetele de primavara sunt întotdeauna perfecte atunci când este prea cald pentru o jachetă de iarnă.

Jachetele între anotimpuri pentru femei și bărbați sunt adesea  ușoare și destul de subțiri care vă protejează la temperaturi scazute, vânt și de ploaie.

Puteți folosi, de asemenea, o geacă softshell sau o pelerină de ploaie perfect ca si jacheta de tranzitie, dar despre asta veți putea citi în continuare.

Un mare avantaj al jachetelor de primavara este faptul că o jachetă ușoară cu o dimensiune mică poate fi depozitată minunat în rucsac dacă se încălzește prea mult afara. Este, de asemenea, practica dacă jacheta poate fi depozitată în propriul sacut și astfel comprimată.

Prima întrebare este pentru  ce anume doriți să utilizați jacheta de primavara. Pentru oraș? Sau pentru activități în aer liber? Pentru sport?

Căutați o jachetă elegantă pentru uz urban în oraș? În primul rând, este vorba despre aspectul modei. Vedeți ce stil și croiala, ce culoare și ce material vi se potrivește – și alegeți-l pe cel mai frumos din selecția noastră!

De asemenea, avem o mare varietate de paltoane. Nu sunt doar chic, deoarece paltoanele îți protejează și coapsele!

Geci sport de primăvară

Cu toate acestea, veți găsi o mulțime de funcționalități și în jachetele de primavara din gama noastră. Materialele robuste, în special ușoare sau cu uscare rapidă, sunt, de asemenea, un avantaj în utilizarea urbană.

Și croielile care vă oferă suficientă libertate de mișcare pe bicicletă sau în timpul altor activități, mâneci suficient de lungi și poate chiar și o glugă bine potrivită sunt pur și simplu apreciate.

Este important pentru tine ca geaca de primavara să fie deosebit de ușoară?

La fel ca în toate categoriile noastre, puteți utiliza, de asemenea, diverse filtre pentru a restrânge selecția dvs. pentru geci de primavara.

La fel și greutatea. Setați o limită superioară (de exemplu, 300 g) și afișați cele mai ușoare jachete. Rețineți că jachetele ușoare sunt uneori mai puțin robuste.

Aruncați o privire la descrierea produsului, unde este descrisă rezistența materialului.

Dacă sunteți în căutarea unor jachete ușoare și în același timp robuste, aruncați o privire la modelele softshell. Un mic sfat: nailonul este, în general, mai robust decât poliesterul, o privire asupra compoziției materialului dezvăluie mai multe detalii.

Vrei haine elegante de primavara 2021 cât mai călduroase? Categoria jachetelor de primavara include geci subțiri sau veste căptușite cu fibre sintetice(uneori cu aspect matlasat).

Sunt călduroase, foarte ușoare și pot fi, de asemenea, ambalate foarte simplu. Ele au cel mai bun raport căldură / greutate, dar sunt sensibile la umiditate și durează mult timp să se usuce.

Vata de fibră sintetică de înaltă calitate este doar puțin mai grea, dar este foarte ușor de întreținut și de uscat rapid.

Mai ales de la Icebreaker sau Ortovox veți găsi geci de primavara cu conținut de lână. Lana este o materie primă regenerabilă și are, printre altele, proprietăți inodore.

Lâna utilizată de Ortovox corespunde standardului de calitate al companiei, care impune cerințe foarte mari asupra bunăstării animalelor, transportului, fermei și gestionării terenurilor și este verificata de o asociație independentă.

Glugile pot fi de mare ajutor, mai ales dacă îți uiți foarte des caciula. Unele jachete între anotimpuri sunt chiar echipate cu o glugă detașabilă. Asigurați-vă că este de bună calitate.

Cand sunt vânturi puternice, poate fi utila dacă puteți strânge jacheta la tiv.

Sfaturi de bază pentru spălare:

  • Întoarceți haina pe dinăuntru
  • închideți toate fermoarele
  • alege cel mai blând program spălare posibilă
  • nu utilizați balsam
  • nu puneți geaca în uscător

Jachetele Softshell au întotdeauna sens dacă vă așteptați la condiții neprielnice și vânt mai ales pentru activitățile dvs. în aer liber – deci presupuneți că veți purta o jachetă de protecție foarte des.

Acesta este exact momentul în care softshells își arată avantajul față de hardshells (jachete de ploaie): Materialul moale, în mare parte elastic, este mult mai confortabil și foșnește mai puțin.

În plus, materialul softshells este hidrofug, astfel încât să fiți protejat chiar și in cazul ploilor ușoare.

Dacă doriți să purtați jacheta softshell în condiții de vânt foarte puternic, o  geacă softshell  este  cea mai bună alegere pentru dvs., deoarece vântul vă răcește corpul foarte mult. Probabil ați auzit de efectul de răcire a vântului – fix la asta se referă.

Există jachete subțiri și jachete groase. Sau există jachete subțiri fără căptușeală și cele care au în interior o lână calduroasa. Logic: Cele mai groase sau cele căptușite sunt mai calduroase și mai grele. După cum am descris deja, acest lucru poate fi sau nu de dorit.

Luați în considerare, de asemenea, următoarele: Dacă condițiile meteo se schimbă, vă puteți scoate softshell-ul, geaca mai groasă este nu numai mai grea, ci și ocupă mai mult spațiu în rucsac sau geantă.

Un aspect foarte important în turneu. Acest lucru nu este dramatic pentru utilizarea urbană, deoarece greutatea redusă și dimensiunea ambalajelor mici nu sunt importante. Pentru acest caz, avem și paltoane softshell foarte fermecătoare .

O altă distincție devine clară aici: există mai multe modele urbane pentru utilizare în oraș – și există modele tehnice care sunt croite și ușoare pentru a fi utilizate în tur.

De cele mai multe ori, puteți face diferența doar uitându-vă la echipament și la greutate. Jachetele Softshell pentru drumeții, de exemplu, au de multe ori buzunare înalte, astfel încât să le puteți folosi cu ghiozdanul în spate.

Practic, poliamida / nailonul este mai robustă, adică mai durabilă și mai rezistentă la abraziune decât poliesterul. Acestea sunt cele două materiale comune pentru softshells. În plus, există elastan pentru a face jacheta cât mai elastică posibil.

  • Un guler ridicat vă poate proteja în mod eficient gâtul de vânt până la bărbie. Modelele cu glugă au adesea un guler pronunțat, de protecție.
  • Întăririle din zona umerilor pot fi interesante dacă călătoriți mult cu un rucsac greu. Totuși, adesea, întregul material este, de asemenea, foarte rezistent la abraziune.

Să fim sinceri: ploaia poate fi foarte enervantă, nu?! Indiferent dacă vă ajunge din urmă într-o excursie de drumeție, în timp ce faci camping, în drum spre serviciu sau în timp ce iti plimbi câinele.

În primul rând, asigurați-vă că materialul este cu adevărat impermeabil și nu doar hidrofug.

O diferență uriașă, deoarece doar o jachetă de ploaie este cu adevărat impermeabilă și te protejează suficient!

Schimbările meteo în anotimpurile de tranziție dintre primăvară și toamnă reprezintă o provocare pentru garderoba dvs. Alegerea gecii de primavara potrivită vă face viața de zi cu zi mai ușoară.

Jachetele între anotimpuri sunt disponibile într-o mare varietate de materiale și stiluri. Unele dintre acestea au funcții diferite și, prin urmare, sunt potrivite pentru diferite condiții meteorologice și ocazii.

Alegerea jachetei ideale pentru perioada de primavara depinde, de asemenea, foarte mult de preferințele și dorințele dumneavoastră. Este important să vă simțiți confortabil și să vă îmbrăcați corespunzător vremii și sezonului, pentru a vă menține sănătos și la modă în același timp.

Mai ales în perioada de tranziție, trebuie să vă luptați adesea cu schimbările meteo. Este prea frig dimineața și prea cald ziua. Alegerea îmbrăcămintei potrivite și a materialului este de o mare importanță pentru bunăstarea ta.

În principiu, nu există cea mai buna geaca între anotimpuri. Mai degrabă, depinde de gustul și preferințele personale. Materialele solide sunt de obicei mai rezistente la vânt, iar fibrele sintetice sunt de obicei mai rezistente la apă.

Cu următorul tabel am dori să rezumăm câteva avantaje și dezavantaje ale diferitelor substanțe.Prin urmare, aceste materiale diferite au avantajele și dezavantajele lor. Este important să vă simțiți confortabil.

În cazul în care îți place să călătorești și cu mopedul sau motocicleta, este recomandată o jachetă de primavara din piele. Datorită robusteții sale, oferă o bună protecție pe drum și împotriva intemperiilor și, de asemenea, arată cu adevărat modern.

Întrebarea culorii gecii de primavara este, desigur, o chestiune de gust. În principiu, culorile mate precum nuanțele de gri sau nuanțele de bej pot fi ușor combinate și fac întotdeauna o impresie la modă.

În combinație cu îmbrăcăminte albă și neagră, ținuta este deja completă. Culorile calde, cum ar fi roșu bordeaux sau verde deschis, sunt de asemenea potrivite pentru a fi combinate aici.

Cu cât culorile sunt mai colorate și mai deschise, cu atât este mai dificil să le combinați. Cu toate acestea, dacă ele sunt alese bine sunt un adevărat punct de atracție.

Culorile foarte strălucitoare sunt deosebit de eficiente pe pielea bronzată și mai închisă, dar trebuie folosite cu precauție.

În mod ideal, îți adaptezi și ținuta la sezon. Hainele mai colorate sunt potrivite în special primăvara. Aici puteți merge și colorat și puteți alege o nuanță mai îndrăzneață, desigur cu grijă.

Toamna, pe de altă parte, culorile întunecate și calde sunt deosebit de potrivite. La fel ca culoarea frunzelor, hainele se întunecă încet.

Alegerea jachetei de primavara ar trebui să se bazeze întotdeauna de zona în care locuiți. Dacă apar frecvent ploi abundente, o jachetă cu protecție împotriva apei și o glugă este deosebit de practică.

Așa-numitul principiu de ceapă este deosebit de practic în perioada de tranziție.

Termenul nu se referă la bucătărie, ci la o ținută formată din mai multe straturi. Materialele vestimentare ușoare și moi sunt deosebit de potrivite aici. Așa că îți poți scoate cu ușurință jacheta dintre anotimpuri și o poți păstra în buzunar dacă este prea cald pentru tine sau o poți îmbrăca repede dacă se răcește.

Atunci când alegeți geaca de primavara, pe lângă culoare și material, ar trebui să acordați atenție și lungimii, gulerului sau glugii. Pe lângă aspectele pur la modă, acestea au și o funcție practică.

O jachetă scurtă este ideală pentru ținuta ta, mai ales în zilele însorite. Cu toate acestea, dacă aveți tendința de a răci ușor, ar trebui să acordați atenție lungimii jachetei de primavara.

Ar trebui să acopere zona taliei și să evite curenții de aer inconfortabili. Gecile parka ușoare cu glugă sunt potrivite în special pentru zilele furtunoase.

Gulerul oferă fiecărei ținute o notă sportivă. Pe lângă factorul de stil, gulerul are și o funcție practică de protecție împotriva vântului. Acest lucru va împiedica vântul rece să ajungă la gât. Opțional sunt disponibile și jachete cu guler reglabil.

Asemănătoare unui guler, gluga poate fi, de asemenea, un plus elegant pentru ținuta ta. Pe lângă aspect, este foarte practică și la vânt și ploaie. Dacă se întâmplă să uitați umbrela acasă, veți fi deosebit de mulțumit de o glugă integrată.

Unele jachete de primavara au și o glugă detașabilă.

Dacă plouă mai des și intens, o geaca de primavara impermeabilă este aproape esențială. Umbrelele nu sunt deosebit de utile în ploile abundente insotite de vant lateral.

Variantele de design sunt numeroase. Pentru o protecție optimă, se recomandă utilizarea unei parka ușoare și rezistente la ploaie pentru perioada de tranziție.

Acordați atenție indicației așa-numitei coloane de apă. Este o măsură pentru a determina etanșeitatea produselor etichetate ca impermeabile, cum ar fi jachete, îmbrăcăminte pentru schi, corturi și alte echipamente de exterior.

Presiunea în momentul permeabilității la apă este dată în milimetri de coloană de apă. În acest context, 1500 mm este valoarea peste care textilele sunt în general considerate impermeabile.

Jachetele din bumbac sau alte fibre naturale, pe de altă parte, nu sunt foarte potrivite pentru vremea ploioasă. Dacă nu-ți place să stai ud în ploaie, ar trebui să-ți iei o jachetă impermeabilă și pantofii potriviti. În acest fel, nu veți răci nici pe vreme schimbătoare.

Sustenabilitatea este un subiect mult discutat și a devenit, de asemenea, extrem de important în lumea modei.

Îmbrăcămintea durabilă, cunoscută și sub denumirea de modă echitabilă sau modă organică, se caracterizează prin faptul că sunt utilizate de preferință materiale naturale care provin din agricultura organică.

În plus, se asigură, de asemenea, că lucrătorii, cum ar fi fermierii și croitoreasele, nu sunt exploatați și pot lucra în timp ce mențin anumite standarde sociale.

Există diferiți producători care lucrează cu concepte diferite. De exemplu, mărci de îmbrăcăminte precum Patagonia oferă îmbrăcăminte de înaltă calitate confecționate din plastic reciclat, în încercarea de a contracara poluarea mediului.

În plus, se pune accent nu numai pe producția durabilă a îmbrăcămintei, ci și pe biodegradabilitatea materialelor.

Sustenabilitatea la modă este importantă, dar are și prețul ei. Cu toate acestea, dacă alegeți o jachetă între anotimpuri produsă în mod durabil, vă asigurați că banii dvs. vor merge și ei într-o cauză nobila.

Termenul de geaca de tranziție nu este clar definit. În general, acestea sunt jachete de diferite tipuri care nu pot fi atribuite în mod clar unei jachete de iarnă sau unei jachete pentru o anumită activitate.

Jachetele de primavara sunt mai subțiri decât cele de iarnă și, prin urmare, au căptușeală mică sau deloc. Există, de asemenea, un număr mare de materiale diferite, care au avantajele și dezavantajele lor. În funcție de preferințele personale și de aplicație, există o gamă largă de opțiuni aici.

Jachetele de primavara sunt, așa cum sugerează și numele, potrivite în special pentru perioada de tranziție din primăvară sau toamnă. De obicei,cand este deja prea cald pentru a purta o jachetă de iarnă, dar prea frig pentru a ieși din casă fără jachetă.

Ce tipuri de jachete de primavara există și care este potrivită pentru mine? 

Alegerea jachetei de primavara potrivită poate fi dificilă printre multitudinea de opțiuni. În principiu, nu este bine sau rău aici. Mai degrabă, depinde de preferințele și nevoile dvs. individuale.

De obicei sunt fabricate din bumbac, viscoză sau țesătură de in. Nu există limite pentru variantele posibile: cu glugi, cu gulere, etc.

Jachetele din piele sunt un clasic atemporal care arată întotdeauna bine. Sunt super la modă și pot fi ușor combinate cu aproape orice ținută. Tocmai de aceea sunt foarte populare și în perioada de tranziție.

Jachetele din piele sunt puțin rigide la început, dar se adaptează treptat la corpul tău, ceea ce asigură un confort extraordinar la purtare. Jachetele din piele sunt, de asemenea, foarte robuste.

Acest lucru nu numai că le face rezistente la vânt și ploaie, dar se uzează încet și, datorită pielii dure, oferă și protecție împotriva căderilor cu scutere, motociclete ș.a.