În perioada 1-31 mai 2017, în republică s-a desfășurat Lunarul național de profilaxie a bolilor diareice acute (BDA), intoxicațiilor alimentare și holerei.       În perioada 25 – 31 mai 2017, în republică au fost organizate și desfășurate acțiuni de comunicare, informare și educare în cadrul Zilei Mondiale fără Tutun! La  31 mai 2017 s-a înplinit exact un an de la intrarea în vigoare a articolului 26 al Legii 278 din 14.12.2007 privind controlul tutunului,  de implementare a prevederilor de interzicere a fumatului în toate spațiile publice închise și semiînchise, și la locurile de muncă. Scopul acestor prevederi legale este de a proteja sănătatea populației de efectele dăunătoare ale fumului de țigară.În Republica Moldova, în acest context, acțiunile de sensibilizare și comunicare în cadrul Zilei Mondiale fără Tutun s-au organizat și desfășurat sub sloganul „Moldova iese din fum. Un an de succese și provocări”.

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului

Stimați colegi și prieteni,

Vă felicităm călduros cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului.

Apreciind eforturile depuse de Dumneavoastră pentru atingerea rezultatelor remarcabile, Vă dorim să aveți și în continuare parte de sănătate, să vă bucurați de noi succese și realizări în activitatea de zi cu zi întru asigurarea bunăstării sănătății populației.

Suntem ferm convinși că, prin promovarea sănătății și educația pentru sănătate, elaborarea cadrului legislativ și normativ, bazat pe date și dovezi argumentate științific și experiența acumulă, vom reuși în eficientizarea supravegherii sanitare întru ameliorarea bunăstării sănătății publice.

felicitare

 

Iurie PÎNZARU,

Director general,

adjunct al medicului-șef sanitar de stat al RM,                                          

 

Alexandru LUNGU,

Președintele Comitetului sindical

al Centrului Național de Sănătate Publică                           

© 2017 Centrul Național de Sănătate Publică.