• La 10 octombrie 2017, este marcată Ziua Mondială a sănătății mintale. În acest an opiniei publice i se propune să conștientizeze  la tema: „Sănătatea mintală la locul de muncă” – sloganul evenimentului. Ritmul și natura muncii moderne  poate transforma locurile de muncă într-o sursă majoră de efort emoțional negativ, induce stresul profesional, conflictul de muncă-viață, hărțuirea și violența,  care ridică la costuri sociale foarte mari. În cazul depresiilor, devenite lider pe lista cauzelor de boli și dizabilități la nivel mondial, cei care suferă de ele sau de alte tulburări mintale, se pot simți incapabili să muncească sau devin mai puțin productivi.           Cultura locului de muncă, inclusiv bunele practici de management psihosocial, contribuie considerabil succesului economic și îmbunătățește sentimentul de bunăstare și satisfacția generală a angajaților, calitatea serviciilor și satisfacția ulterioară a clienților și, în final, crește gradul de cunoaștere, prestigiul organizației, al unităţii, firmei, etc.         În acest context, este în interesul organizațiilor, întreprinderilor, unităților și al societăţii în ansamblu – elaborarea inițiativelor de gestionare a sănătății angajaților cu programe de promovare a sănătății la locul de muncă şi strategii de îmbunătățire a sănătății lor.

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului

Stimați colegi și prieteni,

Vă felicităm călduros cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului.

Apreciind eforturile depuse de Dumneavoastră pentru atingerea rezultatelor remarcabile, Vă dorim să aveți și în continuare parte de sănătate, să vă bucurați de noi succese și realizări în activitatea de zi cu zi întru asigurarea bunăstării sănătății populației.

Suntem ferm convinși că, prin promovarea sănătății și educația pentru sănătate, elaborarea cadrului legislativ și normativ, bazat pe date și dovezi argumentate științific și experiența acumulă, vom reuși în eficientizarea supravegherii sanitare întru ameliorarea bunăstării sănătății publice.

felicitare

 

Iurie PÎNZARU,

Director general,

adjunct al medicului-șef sanitar de stat al RM,                                          

 

Alexandru LUNGU,

Președintele Comitetului sindical

al Centrului Național de Sănătate Publică                           

© 2017 Centrul Național de Sănătate Publică.