Fie ca sărbătorile de iarna să Vă aduca pace in suflet, mult noroc in acțiune, planuri grandioase în rațiune și multa iubire in inimă! Un An Nou alături de cei dragi si apropiati sufletește. La Mulţi Ani!

LANSAREA SĂPTĂMÂNII MONDIALE DE CONȘTIENTIZARE A REZISTENȚEI LA ANTIBIOTICE LA CNSP

zmPe 13 noiembrie curent, la Centrul Național de Sănătate Publică (CNSP) a fost dat startul evenimentelor publice dedicate Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!”

Expunerea materialelor informaționale, banerului, derularea mesajului publicitar audiovizual al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), repartizarea flayerelor și materialelor promoționale au scopul de a spori gradul de conștientizare a importanței combaterii rezistenței la antibiotice și a preveni răspândirea acestui fenomen.

zm1

În cadrul evenimentului Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!” specialiștii  CNSP vor informa populația și lucrătorii medicali despre necesitatea întreprinderii măsurilor urgente pentru prevenirea fenomenului de rezistență antimicrobiană.

Mesajul cheie în cadrul evenimentului este: „Fiecare are un rol în prevenirea rezistenței la antibiotice” și anume prin:

  • Prevenirea infecțiilor: spălarea pe mâini; alimentație sigură; consumul apei potabile și servicii de canalizare; limitarea contactului strâns cu alte persoane atunci când sunteți bolnavi; administrarea vaccinurilor conform vârstei;
  • Prevenirea infecțiilor reduce consumul preparatelor antimicrobiene și poate preveni răspândirea rezistenței la antibiotice.

Atenție! În cazul în care v-ați îmbolnăvit este necesar să consultați medicul Dvs. înainte de a începe tratamentul cu antibiotice!

Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice cu genericul „Solicitați sfatul unui specialist calificat în domeniul medical înainte de a lua antibiotice!” se desfășoară în Republica Moldova cu suportul OMS.

zm2

zm3

zm4

zm5

Evoluarea activităților din cadrul Săptămânii Mondiale de conștientizare a rezistenței la antibiotice – 13-19.11.2017, le puteți urmări pe site-urile: www.ms.gov.md; www.cnsp.md; www.ansa.gov.md;   http://www.who.int/campaigns/world-antibiotic-awareness-week/en/

Ordinul nr. 822 din 27.10.17 al MSMPS și nr. 353 din 25.10.17 al ANSA mun. Chișinău cu privire la Săptămâna Mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice

Programul evenimentelor în cadrul Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice 

 

Serviciul de presă și relații cu publicul Tel.:  022574700

Pentru mai multe detalii apelați la tel.: 022574648 , 022574503

 

 

© 2018 Centrul Național de Sănătate Publică.